Повеќе објави

 • Trending Hot Популарно

  во

  Како да го заштитите вашиот паметен телефон од Хакери

  Можеби на вашиот паметен телефон не чувате државни тајни, но сигурно чувате информации кои би можеле да им послужат на хакерите за кражба на идентитетот или пари од банкарска сметка. Доколку сакате да се заштитите од хакери, инсталирајте ги сите ажурирања на софтверот штом тоа постане достапно.Но кога ќе инсталирате апликација за паметен телефон добро […] Повеќе

 • во

  Нов Скандал: Facebook масовно дозволувал пристап од податоците на корисниците

  Друштвената мрежа Facebook со години дозволувала на најголемите светски технолошки компании пристап до личните податоци на своите корисници, и тоа многу поголем отколку што се претставувало во јавноста. Според податоците на еден угледен весник, Facebook имал посебни договори со одредени компании. Facebook постојано се развиваше, добиваше се поголем број на корисници и се повеќе заработуваше […] Повеќе

 • во

  Wi-Fi 6 со 40% побрз пренос на податоци

  Wi-Fi 6 е идната генерација на бежичен стандард кој би требало да овозможи брз пренос на податоци како во вашата куќа/стан така и на јавни места. Моментално се активни стандардни овие два стандарди Wi-Fi 4 is 802.11n ( претставен во 2009 година ) и Wi-Fi 5 is 802.11ac ( претставен 2014 година ). Главната карактеристика на новото Wi-Fi […] Повеќе